Helmondse onderwijsorganisaties realiseren innovatief onderwijscentrum

Op 1 maart 2013 tekenden Hogeschool de Kempel, schoolbestuur PlatOO en onderwijsadviesbureau Onderwijs Maak Je Samen de samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van een innovatief en eigentijds onderwijscentrum. In het nieuwe onderwijscentrum, dat de naam MeettoCreate krijgt, zullen ontmoeten, creëren en leren centraal staan.

In september van dit jaar start Hogeschool de Kempel met de renovatie van haar kloostergebouw aan de Deurneseweg 13 te Helmond. Het gerenoveerde gebouw zal huisvesting bieden aan de drie onderwijsorganisaties. Sinds de nieuwbouw van Hogeschool de Kempel in 2004 is het kloostergebouw slechts beperkt in gebruik. Nu is er de kans om het gebouw een aantal nieuwe functies te geven.

MeettoCreate: ontmoeten, creëren en leren
Naast de nieuwe huisvesting zal in de oorspronkelijke kapel een unieke leer- en ontmoetingsruimte gecreëerd worden. Het concept ‘MeettoCreate’ biedt studenten, leraren, schoolleiders en andere geïnteresseerden in de regio, mogelijkheden om elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en samen te creëren.

Het centrum zal tevens een gevarieerde programmering bieden. Hierbij valt te denken aan open-space ontmoetingen, lezingen van toonaangevende sprekers van binnen en buiten het onderwijs, onderwijscafés en presentaties. Eenieder is uitgenodigd hier zelf een bijdrage aan te leveren, door zijn of haar ervaringen, vindingen of uitdagingen te komen delen.

Naar verwachting zal het nieuwe onderwijscentrum MeettoCreate in september 2014 officieel geopend worden.

Hogeschool De Kempel
Hogeschool De Kempel verzorgt de opleiding voor leraar basisonderwijs voor ruim 800 studenten. Naast haar initiële opleidingsactiviteiten heeft De Kempel een kenniscenter voor nascholing en een eigen onderzoekscentrum..

Stichting PlatOO
Platoo is het bestuur voor openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs van 14 scholen in de regio Zuidoost Brabant.

Over Onderwijs Maak Je Samen
Onderwijs Maak Je Samen is een landelijk opererend en toonaangevend onderwijsadviesbureau. Het ondersteunt en adviseert directies en leraren binnen het primair en voortgezet onderwijs.

Redactie Meettocreate Geschreven door: